Welkom bij de GPPits.net liveblog! Volg hier live de verrichtingen van Max Verstappen en de andere Formule 1 coureurs tijdens de kwalificaties voor de Britse Grand Prix. Wie gaat vanaf welke positie van start? Jullie komen het hier te weten. Deze pagina ververst zich automatisch om de dertig seconden.

15:10– Dat was het wat betreft onze liveblog van de kwalificatiesessie in Silverstone. Bedankt om het live op GPPits.net te volgen en tot de volgende keer. De race start morgen om 14u.

15:08– De uitslag van de kwalificatiesessie

15:04– Vettel zal door zijn versnellingsbak dus wel pas van start mogen gaan vanop de elfde plek morgen. Opnieuw een knappe prestatie van Verstappen, die morgen hopelijk weer om het podium kan meestrijden!

15:00Verstappen maakt te veel fouten in zijn rondje, maar blijft derde. Rosberg kon zijn tijd niet verbeteren, net als Ricciarrdo. De enige verandering kwam van Alonso, die eerst over Sainz sprong, maar vervolgens weer werd voorbijgegaan door zijn landgenoot. Uitslag van Q3 is dus als volgt: HAM – ROS – VES – RIC – RAI – VET – BOT – HUL – SAI – ALO

14:59– Hamilton doet het toch! Hij gaat met een 1:29.287 drie tienden sneller dan Rosberg.

14:58– De rijders starten hun laatste vliegende ronde.

14:55– Hamilton zijn tijd wordt geschrapt wegens niet respecteren van de limieten van het circuit bij het uitkomen van Copse! Rosberg dus voorlopig op pole. Nog vier minuten te gaan. Verstappen dus voorlopig tweede.

14:53Verstappen klokt de derde tijd, op bijna een seconde van Hamilton, Ricciardo moet opnieuw het onderspit delven tegenover de Nederlander en klokt weer de vierde tijd. Sebastian Vettel klokt pas de zesde tijd, nadat hij kreeg af te rekenen met enorm veel overstuur bij het uitkomen van Stowe. Raikkonen heeft voorlopig de vijfde tijd. Plaatsen zes tot en met tien worden voorlopig ingenomen door Bottas, Sainz, Hulkenberg en Alonso.

14:51– Hamilton lijkt voorlopig niet te stuiten. De 1:29.606 van Rosberg wordt meteen aan gort gereden door de wereldkampioen: 1:29.339

14:48– Hier een overzicht van de tijden van Q2.

14:48– Q3 gaat van start, met opniew Rosberg die als eerste de baan op gaat.

14:47– Kevin Magnussen wacht mogelijk nog een straf. In herhaling zijn er duidelijke beelden opgedoken van de Deen die Kvyat hindert in het laatste deel van zijn rondje. Over de boordradio was het meteen duidelijk dat de Rus niet tevreden is met de Renault rijder.

14:45– De rijders die het gaan uitvechten tijdens Q3 om pole positie zijn Hamilton, Rosberg, Vettel, Raikkonen, Ricciardo, Verstappen, Bottas, Sainz, Hulkenberg en Alonso.

14:42– Het veld werd aardig door elkaar geschud op het einde. Uiteindelijk vallen Perez, Massa, Grosjean, Gutierrez, Kvyat en Magnussen af. Sainz en Alonso konden zichzelf met een ultieme laatste ronde nog plaatsen voor Q3.

14:40– De finishvlag zwaait en Vettel legt zijn laatste rondje af met weer de vierde tijd. Raikkonen klokt uiteindelijk de zesde tijd en gaat door naar Q3.

14:38– Raikkonen gaat in bocht drie meteen in de fout en glijdt de baan af, nadat hij bij het opdraaien van het rechte stuk naar Copse in een eerder rondje al volledig de mist in ging. Ook in Club Corner ging hij al in een spin. Kan de Fin nog een clean rondje afleggen voor het einde van de sessie? De vijftiende tijd die hij nu heeft gaat het hem niet doen…

14:37– Enige rijders zonder tijd voorlopig zijn Raikkonen en Magnussen. Perez, Kvyat, Gutierrez en Massa zitten voorlopig in de drop zone.

14:34– Hamilton lijkt problemen te hebben. Hij moest door zijn pit crew worden opgehaald aan het begin van de pits. Vettel klokte ondertussen de vierde tijd tussen Verstappen en Ricciardo in.

14:32– Hier nog eens alle tijden van Q1.

14:30Verstappen werkt zijn eerste rondje af en klokt een 1:30.697, wat goed is voor een derde plaats. Teamgenoot Ricciardo is zes tienden trager op plek vier. Er is wel meteen discussie of het rondje van de Nederlander legaal was of niet. Hij ging met vier wielen buiten de witte lijnen van het circuit.

14:28– Button stapt nu inderdaad opnieuw uit zijn wagen, terwijl de Mercedes rijders hun eerste rondjes afleggen. Rosberg opent met 1:29.970, maar Lewis Hamilton doet een heel stuk beter met 1:29.243.

14:27– Button mag opnieuw uitstappen, althans volgens de info die Renault kreeg.

14:25– De groene lichten gaan aan voor Q2 en Nico Rosberg gaat meteen de baan op. Het is nog steeds niet duidelijk of Button of Magnussen nu afvalt.

14:22– Vreemd beeld van Jenson Button, die na het verlaten van zijn pitbox terugsprint om opnieuw in te stappen. Het lijkt er op dat Kevin Magnussen zijn rondje niet legaal was en dus wordt zijn tijd geschrapt, waardoor hij afvalt en niet de Brit. Magnussen geeft voorlopig echter geen krimp en blijft in zijn wagen zitten. Wat gaat er hier gebeuren?

14:20– Kvyat kegelt Button uit Q2 met op zijn beurt de vijftiende tijd. Schok binnen het McLaren kamp. Dit is een grote misrekening geweest van het Britse team. Button wordt zeventiende, gevolgd door de andere afvallers Palmer, Haryanto, Wehrlein en Nasr. Zoals reeds gezegd neemt Ericsson niet deel aan deze sessie vanwege zijn crash vanochtend.

14:19– Problemen voor Button nu Magnussen over hem springt naar plaats vijftien. Wehrlein wordt negentiende nu de finishvlag wordt gezwaaid. Meer tijden komen nog.

14:17– Enkelde laatste zes rijders en Grosjean zitten nog op het circuit. Button lijkt met een vijftiende tijd echter nog niet veilig, maar staat toch in de pits.

14:15РGutierrez en Nasr verbeteren zich op hun tweede run. Gutierrez spring maar liefst naar de tiende plaats, met Nasr die slechts ̩̩n plekje opschuift naar plaats twintig. Door Gutierrez zakt thuisrijder Palmer nu naar de drop zone op plaats zeventien.

14:13– Nadat iedereen hun eerste rondjes heeft afgwerkt staan Nasr, Gutierrez, Wehrlein, Haryanto en Magnussen onderaan. Wie weet zich te redden deze sessie? Nog vier minuten te gaan.

14:10– Hamilton probeerde nog de tijd van zijn teamgenoot van de tabellen te rijden, maar na een klein foutje in Stowe besloot hij de pits in te duiken. Thuisrijder Button klokt de achtste tijd bij zijn eerste poging, terwijl teamgenoot Alonso een halve seconde harder klokt en zevende staat. Sebastian Vettel pakte daarna de vierde tijd, vlak achter Verstappen. Raikkonen pakt niet veel later die vierde plek over.

14:08– De grotere teams komen nu ook uit de garage. Massa klokt de derde tijd, maar wordt onmiddelijk voorbijgegaan door Verstappen, Ricciardo en zijn teamgenoot Botttas. Het is wachten op Ferrari.

14:04– Wehrlein is de eerste die een tijd neerzet, maar deze werd al gauw verpulverd door Nico Rosberg, die met een 1:30.724 opent, wat sneller is dan de beste tijden van vanmorgen. Hamilton volgt op slechts 15 duizendsten van Rosberg. Andere teams volgen op meer dan twee seconden dan de zilveren bolides, maar de grotere teams hebben nog geen tijd neergezet.

14:00– En we zijn van start gegaan! Met beide Manors die als eerste de baan op gaan, gevolgd door Rosberg, Hamilton en Nasr.

13:58– Kan naast Lewis Hamilton die andere Brit Jenson Button vandaag voor een verrassing zorgen voor McLaren? Hij lijkt alleszins opgewekt aan de sessie te beginnen

13:55– Voorlopig is het droog in Silverstone, maar er is een kans van 20% dat een stevige bui over het circuit zal trekken het komende uur, met als grootste kans tijdens Q3.

13:53РVorig jaar pakte Lewis Hamilton de pole in een spannende sessie, met slechts ̩̩n tiende voorsprong op teamgenoot Rosberg. Felipe Massa reed toen de derde tijd, wat moeilijk zal worden voor Williams om dat dit jaar te evenaren.

13:50– Marcus Ericsson zal niet deelnemen aan de kwalificaties. Hij werd na een stevige crash in Stowe tijdens VT3 uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nu nog verder wordt onderzocht.

13:48– Goedemiddag! Over een uur en een kwartier zullen we weten wie de Grote Prijs van Groot-Brittannië mag aanvatten vanaf pole positie. Vanmorgen waren Lewis Hamilton en Nico Rosberg de piloten die de lakens uitdeelden, met de Red Bulls van Ricciardo van Verstappen op plek drie en vier. Sebastian Vettel krijgt sowieso een gridstraf opgelegd voor morgen omdat zijn verrsnellingsbak de geest gaf.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!