Michael Schumacher heeft de revolutie in de Formule 1 hardhandig de kop ingedrukt.

De 35 jarige Duitser regeerde zondag op de Nurburgring als vanouds. Hij duldde geen tegenspraak en stuurde zijn Ferrari onbedreigd naar de zesde seizoenzege in zeven races.

Het betekende de 76e overwinning in de Formule 1 voor de zesvoudig wereldkampioen. De Braziliaan Rubens Barrichello maakte er met zijn tweede plaats een dubbelslag van voor Ferrari, de vierde in dit seizoen.

Jenson Button werd derde in een Bar Honda. In het WK klassement leidt Schumacher souverein met 60 punten. Hij heeft 14 punten voorsprong op Barrichello, 22 punten op Button en 24 op Trulli.

Diezelfde Trulli leidde in Monaco de opstand tegen de dictatuur van Schumacher en Ferrari in de F1. De 29 jarige Italiaan won daar zijn eerste grandprix en zette Schumachter onder druk. De Duitser reageerde geprikkeld.

Hij gokte in de kwalificatietraining door met een vrijwel lege benzinetank zijn 60e pole-positie te veroveren. En hij haalde datzelfde kunststukje zondag uit bij de start om verzekerd te zijn van een snel vertrek.

Na acht ronden dook hij al de pits in voor zijn eerste stop. Hij sloot als zevende aan in de kopgroep en wachtte geduldig tot zijn concurrenten naar binnen moesten voor brandstof en nieuwe banden. Na vijftien van de zestig ronden nam hij de leiding definitief in handen.

Vijf ronden later bedroeg het gat al vijftien seconden. De 106.000 toeschouwers klapten zich de handen stuk en zwaaienden uitbundig met de Duitse driekleur.

Achter Schumacher ontspon zich een aantrekkelijke strijd om de tweede plaats. De Japanner Sato reed lang op de tweede plaats totdat hij in de 47e ronden de motor van zijn Bar Honda opblies. Barrichello eiste de tweede plaats op door slechts twee pitstops te maken terwijl Button drie keer naar binnen ging.

Schumacher en Barrichello verschenen op de persconferentie met een zwarte rouwband om de arm. Ze droegen de overwinning op aan Umberto Agnelli, de president directeur van het Fiat concern waartoe Ferrari behoort die enkele dagen geleden op 69 jarige leeftijd overleed aan kanker.

“Umberto’‘, sprak Schumacher, “was een echte Ferrari fan. Deze overwinning is voor hem persoonlijk.’‘ Uit respect werden de champagneflessen niet ontkurkt.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter