De snelste tijd in deze bewogen pre-kwalificatie op de Nurburgring werd gereden door niemand minder dan Takuma Sato. Zijn 1:27.697 is alweer een nieuw ronderecord, en deze tijd is meer dan een halve seconde sneller dan die van Michael Schumacher!

Sato was de derde laatste rijder die zijn ronde neerzette en Schumi was dus lange tijd eerste op de tabellen. Michaels beste tijd van het weekend, en de Duitser werd achtervolgd door zijn broer, die 0.377 achter hem staat.

McLaren is terug beter bezig, en dat is te zien aan Coulthards vierde tijd, met Jenson Button achter hem. Coulthard moest echter zijn wagen aan de kant zetten na zijn snelle ronde. De rode vlag werd gezwaaid en Coulhard werd na de sessie met wagen en al weggetakeld naar de pits.

Raikkonen vervolledigde de top-6, en de Renaults reden slechts een 8ste (Alonso) en een 11de (Trulli) tijd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter