Max Verstappen heeft zich als derde weten te kwalificeren voor de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Een problematische bougie leek tijdens Q2 roet in het eten van de Nederlander te gaan gooien, maar het team wist de RB16 door een knap staaltje werk op tijd te repareren, waardoor Verstappen alsnog zijn getimede ronde kon rijden en door mocht naar Q3.

Hier kwam hij tot een 1:14.176 als snelste tijd, welke goed was voor een tweede startrij. Mercedes was oppermachtig op het 5,44 kilometer lange Autodromo Enzo e Dino Ferrari en verzekerde zich met ruime marge van de eerste startrij. Valtteri Bottas trok hierbij aan het langste eind door teamgenoot Lewis Hamilton met een tiende te verslaan.

Door het probleem in Q2 was het niet een geweldige kwalificatie, laat Max na afloop weten. Gelukkig hebben de monteurs het snel kunnen verhelpen, maar het brak ons uiteindelijk wel wat op. Ik had in het eerste kwalificatiedeel namelijk maar twee rondjes gereden en je wilt dan in Q2 gewoon ook die eerste run doen. Oké, we hebben onze ronde gereden en het gehaald, maar het geeft geen goede referentie voor Q3. Dan loop je wat achter de feiten aan

Verstappen sluit af met een vooruitblik op de race van morgen: Ik vind de plek waar we moeten starten eerlijk gezegd wat vreemd. Het is aan de linkerkant en van de racelijn af, maar we zien het wel. Gas erop en hopelijk pakken we weer een podium.

Bron: Verstappen.nl


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.