Verstappen rijdt derde tijd en 35 ronden, Ricciardo snelste


Ricciardo nipt sneller dan Hamilton in VT1

Max Verstappen heeft een goede start gemaakt van het GP-weekend in Hockenheim. Hij reed van de toppers de meeste ronden, 35 stuks. Teamgenoot Ricciardo reed de snelste trijd met een 1:13.525, 0,189 seconden sneller dan Verstappen. Hamilton zette zijn auto tuusen de twee Red Bulls met een tijd van 1:13.529

Alleen Hartley reed meer rondes dan Verstappen, hij zette de teller op 36.


overzicht bandengebruik

Er waren meer rijders die de eerste vrije training goed gebruikten om te testen; Vandoorne en Stroll reden een flink aantal rondjes met FlowVis op de auto. Dat is een verfachtige substantie die op bepaalde aerodynamische delen van de auto wordt aangebracht. Als er dan een aantal rondjes mee gereden wordt verraad de FlowVis heel gedetailleerd de luchtstroom over de auto en zo kunnen de engineers zien of aanpassingen het gewenste effect sorteren.

Bij Toro Rosso werden veel rondes gereden (totaal 68) om de Hondamotor flink aan de tand te voelen. Honda en STR gaan de rest van dit seizoen prioriteit geven aan ontwikkeling boven puur resultaat.

Antonio Giovinazzi reed VT1 voor Sauber. Hij is derde rijder voor Ferrari en krijgt af en toe wat testtijd bij Sauber. Er wordt gesproken over een stoeltje voor de Italiaan bij Sauber voor volgend jaar.
Nicholas Latifi reed vanmorgen voor Force India de test. Hij wordt naast Lance Stroll genoemd voor een zitje daar voor volgend jaar, al is een kans bij McLaren voor Latifi eerder logisch, nu zijn vader 230 miljoen investeerde in McLaren Technologies een paar maanden geleden.

de Uitslag:


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!