Max Verstappen als winnaar tussen twee Ferraristi

Vanmiddag start Max Verstappen van de vierde plek. In de kwalificatie waren hij en teamgenoot Daniel Ricciardo, die derde werd, nét iets sneller dan de Ferrari’s. Kimi staat op de vijfde plaats bij de start, vlak achter Max Verstappen.

Sinds Max Verstappen zijn intrek heeft genomen in de stal van de Rode Stier is hij in gevecht met de nestor van het startveld, Kimi Räikkönen. Zijn allereerste race bij Red Bull won hij door Kimi rondenlang af te houden in de finale van de Spaanse grand prix. Kimi werd door de jongste van het veld verslagen. Wellicht was hij te overdonderd om er iets van te vinden die zondag 15 mei. Vettel werd derde en stond ook op het podium, maar genoot zichtbaar van de wonderlijke overwinning van Verstappen. Kimi hulde zich in stilzwijgen.

In Oostenrijk wilde Räikkönen Max Verstappen graag voorbij, maar dat lukte niet. Max scoorde eerst een derde plek op het podium en later kreeg Nico Rosberg straf waardoor Max Verstappen bij stadsgenoot Rosberg op de koffie kon in Monaco om de trofeeën even te ruilen.

Vorige week in Hongarije begon Räikkönen over de boordradio te klagen dat Verstappen zich niet aan de regels hield. Räikkönen wilde er voorbij. Weer lukte het niet. Maar de klachten hielden aan en andere rijders begonnen ook een mening over Max Verstappens defensief te uiten.

We hopen op een mooie race met een gunstig verloop voor de Nederlandse revelatie van de autoracerij in de eenentwintigste eeuw. Maar toch, kijkt u eens hier;

Kimi “Iceman” Räikkönen. Oudste, meest ervaren rijder van het veld. Deed uitstap naar WRC. Oud-wereldkampioen. Wordt om de week op zijn nummer gezet door broekie van achttien. Dat gaat natuurlijk niet goed samen allemaal…

Laten we het zo zeggen: Als u een Red Bull van de baan ziet hengsten vanmiddag dan is de kans nogal groot, dat er ook iets roods door uw beeld vliegt.

Wij wensen u veel plezier met de Grand Prix van Duitsland, aanvang 14:00 uur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!