De Grand Prix van China zal gewoon het gebruikelijke schema aanhouden. Eerder vandaag waren plannen om de race in verband met de weersverwachting in Shanghai naar zaterdag te verplaatsen.

De vrijdag in China viel compleet in het water. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Dankzij de weersomstandigheden in Shanghai kwamen de coureurs nauwelijks aan rijden toe tijdens de trainingen. De eerste training kende in totaal een kleine twintig minuten baantijd, de tweede vrije training werd in zijn geheel afgelast. Het was niet zozeer de regen die problemen veroorzaakte, maar mist bij het ziekenhuis in de stad Shanghai. De reglementen van de Formule 1 schrijven voor dat een ziekenhuis binnen twintig minuten bereikbaar moet zijn. Dankzij de mist kon de traumahelicopter niet landen bij het ziekenhuis, en bij transport over de weg kon men niet garanderen dat de benodigde twintig minuten gehaald zouden worden. Daarmee bleven de lichten op het Shanghai International Circuit op rood tijdens de tweede vrije training.

Naar aanleiding van de verloren vrijdag in Shanghai waren er geruchten dat de race verplaatst zou worden naar de zaterdag, aangezien de weersvoorspellingen voor de zondag niet veel beter zijn. Vrijdagavond werd er vergaderd over de kwestie, maar uiteindelijk is besloten om het schema te laten zoals het is. Mocht het zo zijn dat de weersomstandigheden het starten van de race niet toelaten, zal de wedstrijdleiding de race zo lang als nodig is uitstellen. Het verplaatsen van de race naar maandag is echter logistiek gezien onmogelijk, aangezien volgende week al de Grand Prix van Bahrein op het programma staat.

De kwalificatie zal dus ‘gewoon’ zaterdagochtend om negen uur Nederlandse tijd worden verreden, de race start normaal gesproken zondagochtend om acht uur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.