Debutant Sergio Perez heeft zijn excuses aangeboden aan Sutil voor de botsing met de Force India-rijder. Al stond de Duitser niet te lang stil bij het incident, daar hij zich meer zorgen maakte over de hogere slijtage van de Pirelli’s onder zijn auto.

Perez stelde dat hij onder hoge druk stond van Petrov en daarom zeer agressief reed, om zo afstand te kweken op zijn Russische achtervolger.

Hoewel het Sutil was die de deur openliet tussen bocht 1 & 2, verloor de jonge Mexicaan de controle over zijn Sauber. De auto vertoonde forse overstuur en Perez kwam hardhandig in botsing met de FI-rijder.

Sutil accepteerde gelaten de uitleg van Perez, ook al kostte het incident hem veel posities. Adrian Sutil maakt zich namelijk veel meer zorgen over het onbalans van de VJM 04.
We moeten begrijpen waarom we niet zo competitief zijn in de race. In de kwalificatie waren we veel beter, dus we zullen alles analyseren alles en ik ben blij dat we een onderbreking van drie weken hebben voor de volgende race in Europa. Die tijd zullen we goed moeten besteden om de problemen op te lossen