De bandenkeuze van de teams per rijder zoals de FIA die doorgaf aan Pirelli op 29 mei

Bandenkeuze toegelicht

Kijkend naar het lijstje hierboven zien we -gek genoeg- dat de meeste teams net als in Monaco voor de Hypersoft gaan. Alleen Mercedes houdt het relatief bescheiden met 5 sets Hypersofts en 5 sets Ultrasoft. Force India heeft maar twee sets ultrasofts aangevraagd en Lance Stroll maakt het helemaal bont: Hij kiest voor 5 rode Supersofts, 1 setje Ultra’s (paars) en 7 zets Hypersofts. Maar goed, voor hem zal de bandenkeus voorlopig niet het verschil maken. Als je in een hondenhok je werk moet doen zit daar het verschil niet natuurlijk.

Kansen voor Max Verstappen

Voor Verstappen zal het anders zijn. Zijn auto is juist zo goed dat de bandenkeus van grote invloed zal zijn op zijn kansen.

Verstappen heeft de wind mee komend weekend: Het circuit ligt hem en zijn auto goed, de hyperzachte banden zijn “gemaakt” voor de Red Bull en er zijn niet zo heel veel circuits waar die banden ingezet gaan worden.

Ricciardo, die in bloedvorm lijkt te zijn krijgt een ferme gridstraf wegens allerlei nieuw spul onder de motorkap en bij Mercedes en Ferrari hebben ze het gewoon wat lastiger met die zachte bandjes.

In de race dan. Op zaterdag zal Verstappen zich kwalificeren rond de vijfde plaats als alles normaal gaat. Maar op zondag zal hij aanmerkelijk sneller zijn dan de auto’s voor hem én langer door kunnen rijden op de zachte banden dan de concurrentie van Ferrari en Mercerdes is de verwachting. En dat betekent dat Verstappen goede podiumkansen heeft in Montreal.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!