Het weekeinde in Canada is extra spannend vanwege de strijd tussen Honda en Renault.

Het was een slimme zet van het Brits-Oostenrijks team, om McLaren te verlossen van Honda en de motor zelf te evalueren.

En het blijkt: Honda doet het beter dan dat de Japanners het deden met McLaren, die op haar beurt toch weer met problemen kampt.

Renault lijkt aan de winnende kant vanwege de toptijden die Max Verstappen noteert in Canada. Opeens is de Red Bull een auto voor in de top 3, terwijl Montreal niet echt een bochtig parkoers is. Of haalt Renault hier een foefje uit?

Cyril Abiteboul, de topman van Renault die regelmatig botste met Christian Horner en Helmut Marko van Red Bull, heeft aangegeven dat hij nu toch graag wil dat Red Bull Racing klant blijft bij het Franse team. Hij heeft er namelijk zelf ook profijt van om mee te kunnen kijken bij de ontwikkeling van zijn eigen motor in de auto’s van Red Bull.

De Red Bull wordt al jaren beschouwd als de beste chassis van het veld.

Honda is met een verbetering van het de verbrandingsmotor zelf gekomen, en claimt 30 tot 40 pk te hebben gevonden.

En dat stemt de mensen van Toro Rosso tot tevredenheid.

De auto’s staan nog niet bij de top, maar toch konden Gasly en Hartley redelijk vooraan in het middenveld meekomen en dat is positief op het powercircuit in Canada.

De race van het ene Honda-team tegen de drie Renault-teams wordt dus zeer interessant om te volgen tijdens de kwalificatie en de race morgen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!