Lewis Hamilton heeft voor de zesde keer de Grand Prix van Canada gewonnen. Hamiton startte vanaf Pole en was de gehele race oppermachtig. Max Verstappen viel uit, de Nederlander maakte een fantastische start en rukte op naar de tweede plek. De Nederlander kon het tempo goed volgen en liep zelfs iets weg van Valterri Bottas die derde lag, in ronde elf viel de Red Bull echter plotseling stil.

Bottas erfde de tweede plek en Daniel Ricciardo een derde.

Na de start was er even de chaos, Sainz reed tegen die Grosjean aan waarna Sainz de controle verloor. Sainz ging op hoge snelheid van het circuit en torpeerde Felipe Massa. Een korte safety car was het gevolg. Na de safety car bleek Sebastian Vettel schade aan zijn voorvleugel te hebben. De Duitser raakte kort na de start Max Verstappen op zijn achterwiel. Een zeer vroege pitstop en neuswissel zorgde ervoor dat de WK-leider in de achtervolging moest. Vettel wisselde in de slotfase nog naar ultrasofts en kon de sterk rijdende Perez en Ocon nog pakken voor de vierde plek.

Perez en Ocon waren vandaag verrasend sterk, ze volgden het tempo van Ricciardo en leken zelfs aanspraak te kunnen maken op het podium. Tot in de laatste bocht vochten Ocon en Perez samen voor de vijfde plek, Perez kon zijn teamgenoot nipt voor blijven. Daar achter was het Raikkonen die in de slotfase tempo verloor door technische problemen.

Hulkenberg werd achtste. Lance Stroll pakte in zijn thuisrace de eerste punten uit zijn loopbaan, hij eindigde als negende. Romain Grosjean erfde de tiende plek nadat Fernando Alonso in de slotfase met motorproblemen uit viel. McLaren is na zeven Grand Prix nog altijd puntloos.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter