Een rechtbank in Sao Paulo heeft geoordeeld dat de Grote Prijs van Brazili�, normaal gepland op 24 oktober volgend jaar, niet kan doorgaan omdat het belastingsgeld verspilt.

De rechter, Joao Andres de Vincenzo oordeelde dat het contract tussen Sao Paulo en de promotor van het evenement, International Promotions, geschorst wordt. Als de planning voor de Grote Prijs toch verdergaat, moet International Promotions een boete van 17 000 dollar per dag betalen. De prefect laat alvast weten in beroep te gaan tegen deze beslissing.

Deze vreemde maatregel zou deel uitmaken van een plan om de race over te hevelen naar Rio de Janeiro. Die stad is ook niet probleemvrij, want de burgemeester van Rio, Cesar Maia, bevestigde onlangs dat het Jacarepagua circuit het atletendorp wordt voor de Panamerican Games in 2007. Het doel daarvan is dat men de faciliteiten dan zal gebruiken om mee te bieden voor de Olympische Spelen van 2012. Omdat Zuid Amerika nog nooit de Olympische Spelen organiseerde wordt verwacht dat Rio een sterke kandidaat is.

Als Rio de Spelen mag organiseren, zal het 3.1 biljoen dollar investeren in het circuit. Het circuit kan behouden worden, maar zal zeker 18 maanden uit dienst zijn.

Rio is dus geen re�le optie om de Grote Prijs van Brazili� te organiseren.

De annulering van het contract met Sao Paulo betekent dat er waarschijnlijk geen GP van Brazili� zal zijn volgend jaar. In december vergadert de FIA Wereldraad en zal ze een beslissing moeten nemen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Braziliaanse Grote Prijs voorlopig op de kalender komen, zonder garantie op een vaste plek voor 2004.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter