Max Verstappen moest zijn Red Bull RB13 al na acht ronden langs de kant zetten en deed dat om het rechte stuk van Kemmel-straight.

Verschillende concurrenten reden voorbij terwijl er met gele vlaggen werd gezwaaid, maar kennelijk reed alleen Kimi Räikkönen te hard op dat punt waar de marshals bezig waren met de onfortuinlijke Nederlander.

De Fin reed plankgas over het lange rechte stuk na Radillon en kreeg daarvoor een 10 seconde Stop-and-go penalty.

Mede door die straf kwam Räikkönen niet verder dan een P4 op Spa Francorchamps, wat Kimi na afloop deed overkoken: Het lijkt wel alsof ze af en toe eens een straf uit willen delen om welke reden dan ook.

Die auto stond al achter de vangrail op een recht stuk, dus ik denk niet dat ik iets gevaarlijks gedaan heb. Desondanks vonden de stewards het toch een penalty waard, wat mij betreft echt onnodig., aldus een boze Räikkönen.

Wedstrijdleider Charlie Whiting vond de boosheid van de Ferrari-coureur onterecht: De rijder bepaalt niet wat gevaarlijk is of niet, liet Whiting na afloop weten aan Auto Motor und Sport.

Het hele gedoe levert Räikkönen ook nog drie strafpunten op zijn licentie op, maar de Fin had er nog geen op zijn conto staan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!