Op een droge, maar erg koele omloop in de Ardennen werd er deze morgen de eerste vrije training verreden.

De tijden kunnen we niet meer vergelijken met de vorige jaren, omdat de busstop chicane serieus onder handen werd genomen.

Belangrijk nieuws viel er voorlopig nog iet te rapen in deze sessie.
Anthony Davidson (BAR) bevestigde zijn goede vorm met een beste tijd na het eerste uur. Hij deed over ��n ronde 1’45,104”. De tweede en derde plaatsen werden ingenomen door de Ferrari’s van Schumacher en Barrichello. Hun achterstand bedroeg respectievelijk drie en vijf tienden op de BAR-rijder.

Er werd uiteraard ook uitgekeken naar de prestaties van Bas Leinders in de Minardi. Helaas moet hij zich beperken tot de vrijdagtrainingen, maar de eerste afspraak heeft hij zeker niet gemist.

Hij eindigde deze sessie op een 21e plaats, en was wederom de snelste Minardi rijder. maar ook de Jordan rijders Heidfeld en Glock waren trager dan onze landgenoot.

Om 14 uur wordt de tweede sessie gereden, en uiteraard kan je ook hier een kort verslag van verwachten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter