Tot nu toe doet Honda het uitstekend met Toro Rosso als afnemer van haar motoren.

Aanvankelijk daalde de hoon wederom neer op de Japanners. Verliep de voorbereiding nog vlekkeloos voor Honda met haar nieuwe partner, in Melbourne ging het direct mis nadat Pierre Gasly toen al één van zijn maximaal drie motoren voor het seizoen kwijt raakte.

Bij Honda begreep niemand wat er gebeurde, maar dat was slechts meer motivatie om aan de motor te werken.

En zie. Gasly reed in Bahrein op eigen kracht naar een mooie P6, die voor de race een vijfde plek wordt wegens de gridstraf voor Hamilton.

En McLaren?

Die haalden de derde kwalificatie-ronde niet en bleven ‘verbijsterd’ achter. Beide McLarens kwamen niet verder dan Q2. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne vertrekken de wedstrijd zondag in Bahrein vanaf P13 en P14 en dat terwijl de Spanjaard in de VT3 nog in de top-tien eindigde.

Maar de punten worden pas na de race van morgen verdeeld. Het wordt interessant om te zien of Honda heeft geleerd van ‘Melbourne’…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.