Bernie Ecclestone en de Formule 1 – teambazen hadden vandaag een luxe lunch in Londen, onderwerp van de gesprek? De Grand-Prix van Bahrein. Na de recente protesten en onrust in het land zou de Grand-Prix op losse schroeven staan. De protestanten zouden de race namelijk willen gebruiken om hun aandacht te vragen voor hun zaak.

De boodschap van Ecclestone en de teams is duidelijk, de Grand-Prix van Bahrein gaat hoe dan ook door. Bernie Ecclestone:
De race gaat door en ik weet zeker dat er geen problemen zullen zijn, ik heb geen extra beveiliging nodig en kan me vrij bewegen in het land. Mensen die willen protesteren zullen de Formule 1 – race daarvoor gebruiken en dat moeten ze ook doen omdat ze anders geen aandacht krijgen voor hun zaak

Formule 1 is uiteindelijk gewoon sport en we hebben het altijd goed gehad in Bahrein, zei Christian Horner. De race staat op de kalender en de FIA heeft aangegeven dat we gewoon kunnen gaan racen en dus gaan we.

Vorig jaar werd de race nog geannuleerd omdat de verzekeringsmaatschappijen van de teams niet thuis gaven. Volgens de teams zou dit probleem dit jaar geen issue zijn.

By peter