Max Verstappen is met slechts acht ronden gereden als zesde geëindigd in VT2, met 1:25.013 was hij vier tienden langzamer dan zijn teamgenoot Riccardo.

De top vier bestond uit Hamilton, Vettel, Bottas en Räikkönen.

De reden dat Verstappen maar acht rondjes rijden kon was gelegen in een uitstapje langs de baan. Daarbij beschadigde Verstappen zijn vloer, de vlakke plaat onder de auto. Omdat die van groot aerodynamisch belang is, moesten de monteurs aan de slag. Doorrijden met een beschadigde vloer heeft in een training geen zin, want de auto is tenslotte als het ware zichzelf dan niet.

Ook Jolyon Palmer deed een uitstapje, maar dat had grotere gevolgen omdat Palmer in de eerste vrije training ook al uitgevallen was. Hij reed in totaal over drie uur vrije training maar tien rondjes.

Ook Felipe Massa viel uit met een kapotte versnellingsbak. Verder waren er geen noemenswaardige incidenten; Magnussen, Grosjean beide van Renault, hadden nog wel wat hic-ups, maar beide zonder significante gevolgen. Helemaal aan het eind zagen we nog een Sauber spinnen in Turn 6. Vermoeidheid bij Ericsson?

Dat Max Verstappen wat fouten en tegenslag in zijn verslag moest zetten is geen ramp, Max gebruikt de vrije trainingen vaak om de limiet op te zoeken. Morgen gaat het om de startplaatsen. Eerst nog een vrije training van een uur, waarin Verstappen de afstelling van de auto kan afmaken. De Grand Prix van Australië is begonnen! Na de nachtelijke vrije trainingen komen morgen de kwalificatie en overmorgen de race op wat aangenamer tijden. We kijken er naar uit!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.