P1. Nico Rosberg (Williams-Toyota) – 1:26.053

We waren in beide sessies vooral snel in de tweede sector. Daar zijn maar twee ‘echte’ bochten, maar het is er leuk rijden en het voelt goed in de wagen. De FW31 is op het hele circuit goed gebalanceerd, maar in sector twee lijkt het toch nog iets beter. Het is leuk om nog eens een ander circuit te zien na een lange winter. Blijkbaar staan we er beter voor dan we dachten.

P2. Rubens Barrichello (BrawnGP-Mercedes) – +0.104

Het is een hele prestatie voor het team dat we er hier in Melbourne bij zijn. Het doet deugd om weer in de auto zitten en aan een strategie voor een raceweekend te werken. Ondanks het beperkte testwerk dat we hebben kunnen doen, hebben we bewezen dat we een snelle auto hebben, en vandaag hebben we dan ook mooie dingen gedaan. We hebben beide bandensoorten bestudeerd en zijn blij met de algemene prestaties, dus ik denk dat we veel kans hebben op een sterke prestatie in de kwalificatie.

P3. Jarno Trulli (Toyota) – +0.297

Het was een zware dag, want we hebben redelijk veel ronden gereden en hebben aan vele dingen gewerkt. Over het algemeen hebben we vooral hard gewerkt om de banden ̩cht te begrijpen en de juiste afstelling te vinden, wat niet gemakkelijk is. Ook al zien onze tijden er goed uit, ben ik nog steeds niet volledig tevreden met de balans van de auto, die ook nog niet helemaal comfortabel is om in te rijden. Morgen moeten we verder met het verbeteren van de afstelling en de balans, want dan wordt het echt belangrijk. In ieder geval: het is prachtig om weer bij een Grand Prix te zijn, want ik zit graag achter het stuur in de sfeer en de spanning van een raceweekend Рdaar leef ik voor.

P11. Kimi Räikkönen (Ferrari) – +1.151

Vanmorgen reed de wagen goed. Na de middag vonden we echter geen goede afstelling, ook al hebben we vele mogelijke oplossingen geprobeerd. Ik denk dat we veel kans hebben om onze prestatie te verbeteren, maar ik weet niet hoeveel we nog vooruit kunnen komen in vergelijking met de anderen. Het is nog moeilijk om te zeggen waar we juist staan. Dat zien we morgen na de kwalificatie wel.

P15. Robert Kubica (BMW Sauber) – +1.345

Het was misschien de eerste vrijdag van het seizoen, maar we hebben gewoon het gebruikelijke werk gedaan: het verbeteren van de afstelling en het evalueren van de banden voor de race. We hebben veel gegevens verzameld die we moeten analyseren om verder vooruit te komen. Over het algemeen kampen we met een gebrek aan grip. We moeten achterhalen waarom.

P18. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – +1.760

De eerste sessie was niet echt productief voor ons. We hebben hard gewerkt om de medium-banden goed te laten werken, maar de omstandigheden van de baan en onze afstelling maakten dat moeilijk. Het gaf me geen vertrouwen om hard te pushen. Met de veranderingen die we na de eerste sessie hebben gedaan, voelde de wagen een stuk beter aan. We zijn nog altijd bezig met het verfijnen van de balans. Daarnaast moeten ook nog een aantal andere problemen verholpen worden, maar we zijn op de goede weg.

By peter