Komend weekeinde is het lange wachten voorbij. Dan begint het Formule 1-seizoen weer en kunnen we weer genieten van de strijd tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Dat zal wel zonder de aanwezigheid van de dames zijn. In al haar ‘wijsheid‘ heeft Liberty Media besloten dat de Gridgirls moeten worden vervangen door Gridkids.

Komend jaar zullen voorafgaande aan elke Grand Prix kinderen van lokale autosportverenigingen gekozen of uitgeloot worden om voorafgaande aan de race een van de F1-coureurs te vergezellen op de grid. Gelijk aan wat we ook zien voorafgaande aan de grote voetbalwedstrijden.

Op de website van de Australische Grand Prix werden deze jonge racers en racefans in het zonnetje gezet. Het gaat om 40 jonge motorsporters uit de leeftijd van acht tot en met 18 jaar, die zijn geselecteerd door de Confederation of Australian Motor Sport en Karting Australia.

Het geheel wordt ‘verkocht’ als “een hele speciale gelegenheid om zo dichtbij hun helden te komen“. Het zal een ervaring worden die ze nooit zullen vergeten, maar dat gold volgens mij (Franky) ook voor de dames?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.