Nico Rosberg (links) en Lewis Hamilton maken zich op voor een ultiem tweegevecht

De Grand Prix van Abu Dhabi op Yas Marina op zondag 27 november is de laatste van het seizoen.

Anders dan vorig jaar is er nog heel wat te winnen voor een aantal rijders;

-De wereldkampioen. Wordt het Rosberg of wordt het toch nog Hamilton? Rosberg heeft de beste kansen, maar in de autosport zijn er allerlei factoren denkbaar die kunnen leiden tot verrassende uitslagen.

-Max Verstappen kan Ferraririjder Sebastian Vettel nog van de vierde plaats afhouden door meer dan vier punten boven Vettel te eindigen in de uitslag van Abu Dhabi.

-Voor Manor is het erop of eronder; als ze niet meer punten pakken dan Sauber wordt het financieel een heel moeilijk jaar voor Manor F1 in 2017.

-Eigenlijk geldt hetzelfde voor de mensen van Sauber, die pas in de Grand Prix van Brazilië eindelijk de punten pakten die het team in het klassement over Manor heen bracht.

-Bij Ferrari kunnen beide rijders nog boven de ander eindigen.

-De meeste plekken in het constructeursklassement staan wel (zo goed als) vast, maar Toro Rosso zou met een achterstand op McLaren van twaalf punten in principe nog best kans maken om de zesde plek van het team uit Woking over te nemen.

In de onderste regionen van het kampioenschap kunnen sommige rijders met een goed resultaat in de laatste race nog een of meer plekken stijgen in het klassement.

Dat is allemaal behoorlijk anders dan vorig jaar. Toen waren de prijzen al verdeeld en die laatste race in de schemering van Abu Dhabi was niet heel spannend.
Max Verstappen verprutste een gloednieuw setje banden door een verkeerd uitgevallen uitremactie waardoor hij niet meer in de punten kon eindigen en ook liep hij tegen twee straffen op tijdens de race.

Max Verstappen heeft dit seizoen een paar keer geweldige dingen laten zien, natuurlijk zijn overwinning in Spanje en zeker mag de jongst geleden gereden Grand Prix van Brazilië niet onvermeld blijven; Verstappen haalde in de laatste zestien ronden van de wedstrijd maar liefst twaalf auto’s in op een kleddernat circuit.
Hij liet dingen zien die we in het verleden alleen zagen van zijn vader, van Ayrton Senna, Michael Schumacher en van Jackie Stewart in een verder verleden.

De internationale pers is lyrisch over onze jonge landgenoot en dat is fijn.

Wat iets minder leuk is moet ook niet onvermeld blijven; Max Verstappen heeft tot nu toe de vaste gewoonte akelig slecht te presteren in de race na een goed resultaat. In de race na Spanje, Monaco, reed Verstappen tot drie keer toe zijn auto in de vangrail. En dat, terwijl de Red Bull en zijn stijl door ingewijden gezien werden als ideaal voor zo’n stratencircuit.

Telkens als we denken: Voor Verstappen is komend weekend niet veel kans te scoren, dan staat hij vaak op het podium. Denkt de goegemeente: “Nou gaan we het beleven, Verstappen gaat podium scoren en misschien wel winnen!” dan komen we vaak van een koude kermis thuis.

Laten we hopen, dat Max Verstappen die “gewoonte” kan doorbreken in de laatste race van 2017.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!