Giedo van der Garde heeft zijn eerste werkdag in de Formule 1 erop zitten. Allereerst had de coureur van het F1-team van Caterham vrijdagochtend in de pitlane van het circuit van Jerez de la Frontera samen met zijn teamgenoot Charles Pic de groene bolide voor komend seizoen onthuld.

Dat was een bijzonder moment, zegt Van der Garde. Het was ook mooi om dat samen met Charles te kunnen doen. Ik heb twee jaar geleden goed met hem samengewerkt in de GP2-klasse bij Addax en ik denk dat we komend seizoen samen ook dit team vooruit kunnen helpen. En wat de auto betreft: hij ziet er mooi uit, in een iets meer opvallende kleurstelling dan afgelopen jaar. Maar uiteindelijk gaat het niet om het uiterlijk, maar om de snelheid en daar heb ik het volste vertrouwen in.

Na de onthulling van de auto werd ook McGregor als sponsor van Team Caterham officieel gepresenteerd. Vervolgens was het de beurt aan Van der Garde om op de eerste van in totaal vier testdagen achter het stuur te kruipen. In totaal legde de McGregor-coureur 64 ronden af met een snelste laptime van 1.21,915.

Dag één stond vooral in het teken van nagaan of alles naar behoren werkt en het doorlopen van een aantal standaardprocedures die nieuw voor me zijn, waaronder de starts. Het belangrijkste voor mij zijn echter de Pirelli-banden. Ze voelen volledig anders aan dan de banden die ik vorig seizoen gewend was tijdens de vrijdagtrainingen die ik mocht doen, dus het is voor ons een uitdaging om de komende dagen te proberen zoveel mogelijk uit de banden te krijgen. Het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken of verwachtingen uit te spreken, maar vergeleken met de auto die ik bij de laatste Grand Prix van vorig seizoen in Brazilië reed, denk ik dat we goede progressie in de winter hebben geboekt

Woensdag zal Van der Garde opnieuw namens Caterham in actie komen.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.