Het zat er eigenlijk al een tijdje aan te komen. Timo Glock mocht al een aantal keer testen voor het team van Jordan en het logische vervolg is dan ook dat de Duitser de derde coureur is geworden bij dat team. Glock zal niet alleen deelnemen aan het testprogramma van het team, maar ook op de vrijdag van de Grand Prix weekends zal hij zijn rondjes mogen draaien.

“Ik heb erg blij en trots dat ik deel uit mag maken van het Jordan team komend seizoen. Ik wil hierbij de technische staf van het team bedanken, zij hebben immers mijn goede prestaties in de testsessies in Barcelona en Silverstone mogelijk gemaakt. We hebben al met succes samengewerkt, dus ik kijk uit naar een fantastisch jaar!”

Teambaas Eddie Jordan:

“Timo Glock is een van de meest veelbelovende talenten in Duitsland op dit moment, ik ben dan ook blij dat ik hem heb kunnen vastleggen voor het testen in de Formule 1. Hij was erg snel in de lagere categorie�n en zijn rol als testcoureur zal hem de waardevolle kans geven om alle Grand Prix circuits te leren kennen.”

Het nieuws van de aanstelling van Glock als derde coureur bij Jordan zal de genadeklap zijn voor Bas Leinders, die nog altijd een beetje hoop had dat hij voor dat stoeltje in aanmerking kwam. Leinders lijkt nu definitief de Formule 1 naast zich neer te moeten leggen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter