Met zijn bevestiging door Caterham heeft Giedo van der Garde de top in zijn tak van sport nu bereikt. Dit is het summum, Van der Garde kan niet hoger., zo zei Jan Lammers tegen de Telegraaf.

Jan Lammers, die zelf in vijf seizoenen tot in totaal 41 grands prix kwam, zei ook dat het nu pas echt begint voor Giedo. Formule 1 en Formule 1 is niet hetzelfde. Of je voor Red Bull rijdt of voor een minder team als Caterham, dat is een wereld van verschil. In de racerij kan je met goed rijden slecht materiaal niet volledig compenseren. Giedo gaat dus een zwaar jaar tegemoet.

Ook Giedo’s voorganger, Christijan Albers, was verheugd. En ook hij had temperende woorden. Als formule 1-coureur geldt: you’re living in the fast lane. Eigenlijk is het best wel heavy. Als formule 1-coureur ben je dag en nacht met je sport bezig. Om 7 uur ‘s ochtends ga je het hotel uit om naar de baan te gaan en om 9 uur ‘s avonds ben je weer terug. Pas als het allemaal ophoudt en je het normale leven weer in gaat, geniet je pas van waar je allemaal bent geweest.

Albers reed van 2005 tot en met 2007 in de koningsklasse van de autosport. Hij kwam voor Minardi, Midland en Spyker tot 46 grands prix, waarin de vijfde plaats in de gemankeerde GP van de Verenigde Staten [2005] zijn beste resultaat was.

Zalvende woorden van de man, die ooit meende dat hij wellicht ‘de laatste Nederlander in de F1‘ zou zijn. Gelukkig heeft Nederland in GvdG en Robin Frijns twee ijzers in het vuur zitten.