Giedo van der Garde liet op zich een goede indruk achter na de kwalificatie in Abu Dhabi. De Nederlander liet zowel zijn teamgenoot als beide Marussia’s achter zich. Doch was het gat naar de Force India redelijk groot.

Force India was ook een bron van ergernis voor Giedo. Ik had het gevoel dat ik onder de 1:43 had kunnen duiken. Dat was nog niet genoeg geweest om Q2 te halen, maar had een beter beeld gegeven van waartoe de auto hier in staat is. In mijn rustige ronde tussen de twee geklokte rondes in, werd ik geblokkeerd door een Force India die de hele ronde extreem langzaam reed. Daardoor koelden mijn banden te veel af en verloor ik ongeveer drie tienden in mijn snelle ronde.

Maar de Veenendaler staat er niet te lang bij stil. Wellicht kan Caterham morgen in de race een aanval wagen op de tiende plaats van Marussia in het constructeurskampioenschap. Vorig jaar pakte ons team hier een dertiende plaats. Ik richt me erop ook in de race een goed resultaat neer te zetten., zo besloot Van der Garde.