Caterhams reservecoureur Giedo van der Garde droeg zijn sterke optreden in de vrije training voor de Grand Prix van India op aan zijn onlangs overleden opa.

Hij was altijd trots op me en zei me te vooral te genieten van het racen. Dat heb ik vandaag zeker gedaan., zei de Nederlander vrijdag na afloop van de ochtendsessie op het Buddh Circuit.

Van der Garde reed voor Caterham de 19de tijd. Hij gaf daarmee ruim 3 seconden toe op de snelste coureur, Sebastian Vettel. Vanaf de eerste meters ging het erg lekker, hoewel het voor mij een nieuw circuit was. Het team doet geweldig werk, de samenwerking is perfect en ik maak nu grote stappen vooruit.

GvdG‘ is reserverijder bij Caterham en mag volgens de afspraken in zijn contract een reeks vrije trainingen op vrijdag rijden. Hij komt volgende maand ook in actie tijdens de YDT [Young Driver Test] in Abu Dhabi.

De auto van Heikki Kovalainen waar ik vandaag in reed, is niet helemaal op maat voor mij aangezien ik een stuk langer ben dan hem, maar ik voelde me erg comfortabel met de auto. Ik verheug me op het circuit van Abu Dhabi, dat ik goed ken en waar ik normaal ook erg snel ben. Ik ben top fit en voel me helemaal klaar voor de Formule 1., aldus GvdG.

Giedo reed vanochtend in India twintig rondjes in de Caterham en was maar twee tienden langzamer dan Vitaly Petrov.