Al een aantal jaren wordt er gezocht naar een manier om de Formule 1 populairder te maken in Amerika. Als eerste stap werd er natuurlijk weer een Grand Prix georganiseerd in Amerika, en wel op voor de Amerikaanse autoliefhebbers heilige grond: Indianapolis. Daarna deden er vele geruchten de ronde over de oprichting van een Amerikaans team, dan wel door Red Bull, dan wel door Dan Gurney. Het kwam er echter nooit van.

Jackie Stewart denkt dat de populariteit van de Formule 1 in Amerika alleen zal stijgen als ze een kampioen krijgen. Als voorbeeld noemt hij voetbal en wielrennen. Totdat het Amerikaanse elftal begon te winnen was er geen belangstelling voor voetbal, hetzelfde geldt voor het wielrennen. Voor Armstrong was er weinig animo voor de sport.

“Er zijn op dit moment niet genoeg Amerikanen op normale circuits te vinden. Pas als er twee of drie op de grid staan in de Formule wordt het voor hen interessant. Er is een Amerikaanse kampioen nodig, die niet alleen in staat is races te winnen, maar ook een kans maakt op de wereldtitel.”

Voorlopig zal dat nog wel een tijdje duren. Amerikanen richten zich voorlopig meer op de Indy 500 of NASCAR. Een opvolger voor Michael Andretti, in 1993 de laatste Amerikaan in de Formule 1, is er dan ook vooralsnog niet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter