Op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal wordt de Grote Prijs van Canada verreden. WK-leider Fernando Alonso (Renault) slaat een nieuwe dubbelslag: hij pakt op zaterdag de pole en op zondag rijdt hij naar een nieuwe zege, zijn zesde al van het lopende seizoen én de honderdste voor bandenfabrikant Michelin.

Bij de start is de titelverdediger ook als eerste weg, voor Kimi Räikkönen (McLaren), die in de spurt naar de eerste bocht tweede Renault-man Giancarlo Fisichella te snel af is. Dit ondanks een te snelle start van de Italiaan, die hem ook nog eens een drive-through oplevert. Tweede McLaren-rijder Juan-Pablo Montoya komt in de tweede ronde in botsing met Nico Rosberg (Williams), wat voor de Duitser meteen het einde van de race betekent, terwijl ook beide Midland-rijders Christijan Albers en Tiago Monteiro in elkaar haken. Na de safetycar die beide botsingen met zich meebrengt gaat Alonso op zijn elan verder en weet het duel uiteindelijk in zijn voordeel te beslechten.

Michael Schumacher (Ferrari), die een slechte start kent, weet zich nog fraai op te werken naar de tweede plaats, voor Räikkönen, Fisichella, Felipe Massa (Ferrari), Jarno Trulli (Toyota), Nick Heidfeld (BMW Sauber) en David Coulthard (Red Bull). Thuisrijder Jacques Villeneuve (BMW Sauber) rijdt een prima wedstrijd tot hij in de slotfase in de muur belandt, wat voor nog een safetycarfase zorgt. In de tussenstand heeft Alonso halverwege het seizoen een indrukwekkende 84 op 90, voor Michael Schumacher (59) en Räikkönen (39).

etz9.jpg

By SDG