Mika Häkkinen (McLaren) wint op de A1-Ring de Grote Prijs van Oostenrijk. Voor de Finse titelverdediger is het de tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder al de beste was in Spanje. Häkkinen pakt tevens de pole en rijdt vervolgens onbedreigd van start tot finish aan de leiding.

Teamgenoot David Coulthard, die dit jaar al drie keer op het hoogste trapje van het podium mocht plaatsnemen, komt er in Oostenrijk niet aan te pas en moet zijn meerdere kennen in Häkkinen. Ook WK-leider Michael Schumacher (Ferrari) kent geen al te beste dag. In de eerste bocht na de start komt hij in botsing met de Benetton van Giancarlo Fisichella en voor beiden is het meteen game over. Door zijn tweede uitvalbeurt op rij ziet hij Coulthard en Häkkinen tot op respectievelijk zes en acht punten naderen.

Rubens Barrichello houdt de eer van de Scuderia hoog met een derde plaats, Jacques Villeneuve (BAR), Jenson Button (Williams) en Mika Salo (Sauber) pakken de resterende punten. Bij Jaguar maakt de Braziliaan Luciano Burti zijn Formule 1-debuut, als invaller voor de zieke Eddie Irvine.

Even hangt de overwinning van Häkkinen nog aan een draadje, wanneer na de race blijkt dat de verzegeling van de zwarte doos van zijn McLaren verbroken werd. Uiteindelijk komt de FIA met een compromis op de proppen: de wereldkampioen mag zijn zege behouden, terwijl McLaren de door hem gescoorde punten in het constructeurs-WK kwijtspeelt.

By SDG