Het huidige F1 seizoen is over iets meer dan een week afgelopen en dus begint het grote speculeren over het volgende seizoen. Zo dook dit weekend in Brazilie het ‘wilde’ gerucht op dat Renault F1 volgend jaar niet langer Renault zal heten, maar (Team) Lotus (of Lotus-Renault). Het huidige Lotus Racing zal waarschijnlijk verder gaan onder de naam 1Malaysia. Dit meldde ESPNF1.com!

Renault verkocht vorig jaar al 75% van hun F1 team aan het Luxemburgse Genii Capital en het lijkt er nu op dat ze ook die laatste 25% van de hand willen doen. Vanaf volgend jaar zou Renault dan alleen nog motoren willen leveren en geen eigen team willen hebben. En dus zou Genii Capital op zoek zijn gegaan naar een aantrekkelijke naam voor het team, dat ze volgend jaar volledig bezitten. Proton/Lotus zou volgens de geruchten een sponsordeal willen sluiten met Genii Captial of zelfs een aandeel willen kopen in het team. Proton/Lotus heeft al aangekondigd ca. 900 miljoen euro te steken in de revival van Lotus en waarschijnlijk maakt het F1-team onderdeel uit van de heropleving van Lotus. Een situatie vergelijkbaar met die van SpykerF1.

Het huidige Lotus Racing had een licentie -overeenkomst met Proton/Lotus. Maar omdat Proton/Lotus te kennen heeft gegeven zelf race-activiteiten te willen ontplooien en er niet uitkwam met Lotus Racing, is die licentie voor het komende seizoen ingetrokken. Dus zal het team dat we nu als Lotus kennen volgend jaar waarschijnlijk onder de naam 1Malaysia aan de start verschijnen. Zie ook http://www.f1pits.net/nieuws/seizoen_over_na_2010_voor_lotus_racing/