Nu Dietrich Mateschitz Toro Rosso opnieuw volledig in handen heeft genomen, was het voor Gerhard Berger naar eigen zeggen de beste moment om het team te verlaten. De Oostenrijker was twee jaar lang de teambaas en mede-eigenaar van Toro Rosso, samen behaalde het team een opmerkelijke zesde plaats in het kampioenschap én een verrassende overwinning in Italië.

De reden waarom de Oostenrijker opstapt is simpel: “De nieuwe reglementen laten geen vooruitgang toe voor een klein team als Toro Rosso. Dietrich zijn aandacht zal ook voornamelijk naar (‘moederteam’) Red Bull Racing gaan en daardoor zal ook de steun aan Toro Rosso kleiner worden. Dat alles houdt het team tegen om verder dan de zesde plaats te evolueren. En daar wil ik geen deel van uitmaken. Ik wil niet achteruit gaan, zo zit ik niet in elkaar.”

“Ik mag dan wel weggaan,” gaat Berger verder tegen [autosport.com, “maar het is zeker geen vechtscheiding. Het heeft ook niks te maken met de toekomstige rijderskeuze, Dietrich, het team en ik gaan vriendschappelijk uit elkaar.”

Wie de rijders worden maakt het team voor de laatste testsessie van het jaar, halverwege december, bekend. Naar verluidt zouden de zitjes naar de jonge Zwitser Sébastien Buemi en oude bekende Takuma Sato gaan.

By peter