Dat Sergio Perez een ‘vrij man’ is, is ook wel opgevallen bij de nieuwe eigenaar van Williams.

Dorilton Capital lijkt exact dezelfde fouten te maken als Claire Williams en zal wellicht kiezen voor het geld van de Mexicaanse sponsors van Perez?

Een eventuele komst van Perez zou een vertrek van Russell betekenen bij het team van Williams, want Latifi lijkt dankzij het geld van zijn vader in ieder geval wél helemaal zeker van nog een seizoen Formule 1.

Mercedes hoopt natuurlijk ook dat Russell volgend jaar voor Williams rijdt, al geeft Toto Wolff wel aan dat ze er geen enkele invloed op uit kunnen oefenen.

Williams maakt gebruik van Mercedes-motoren en een exit van Russell zou voor boze gezichten kunnen zorgen bij de Duitse leverancier. We zouden niet blij zijn, maar het zou onze relatie met Williams niet schaden. Het motorcontract is niet gebonden aan Russell. Het is een aparte overeenkomst.

Geen gevolgen voor Williams op het gebied van motoren dus. Maar wat als Dorilton toch Russell de deur wijst?

Dan hebben we een sensationele reservecoureur in George en geven we hem zoveel mogelijk testmogelijkheden om hem optimaal voor te bereiden op 2022 en daarna., zo besloot Wolff af in gesprek met Auto, Motor und Sport.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!