Marc Gene mag zich ook volgend jaar weer de offici�le test- en reservecoureur van Willams noemen. Gene is onderhand al vanaf 2001 in dienst bij het team en heeft in drie jaar maar liefst 42.000 kilometer afgelegd tijdens testritten. Dit jaar mocht hij eindelijk ook eens een race rijden, als vervanger van Ralf Schumacher op Monza. Gene deed dit zeker niet onverdienstelijk en wist met een vijfde plek waardevolle punten in de wacht te slepen voor het team.

Sam Michael, chief operations engineer:

“Testen is de ruggegraat van onze prestaties tijdens de races. Testcoureur is dus een zeer belangrijke functie binne het team. Ik ben er van overtuigd dat BMW Willilams geen betere coureur zou kunnen vinden dan we op dit moment hebben.”

 

“Marc is snel en constant. Ook voorziet hij de engineers van uitstekende informatie. Het geeft me veel vertrouwen dat hij ook volgend jaar deel uit maakt van ons team. Het is ook prettig om te weten dat Marc, mocht het nodig zijn, zeer competitief is in een race, zoals hij dit jaar al liet zien.”

Marc Gene zelf over zijn bevestiging voor 2004:

“Ik ben blij om mijn verbintenis met BMW Williams voor te zetten komend jaar. Dit jaar was erg druk en ook zeer speciaal. Druk omdat ik maar liefst 24.000 km heb afgelegd tijdens het testen, speciaal omdat ik mijn rentree maakte als Grand Prix coureur op Monza, een race waarvan ik zeer genoten heb. Voor komend seizoen is mijn taak om het team te helpen bij het veroveren van de wereldtitel.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter