Gerhard Berger, die vandaag de laatste keer voor Williams in actie kwam, is van mening dat niemand minder dan Marc Gen� de morele winnaar van de dag is. Gen�, testrijder van het Williams team werd zaterdag opgebeld met het nieuws dat hij Ralf Schumacher dan toch moest vervangen.
De Spaanse piloot kwam in de 2de kwalificatie als eerste de baan op en behaalde een sterke 5de plaats op de grid, op deze plek zou hij later in de race ook eindigen. Berger had bijgevolg lof voor zijn prestatie:

“We hadden een zware race verwacht en dat is het ook geworden. Het zal voor ons erg moeilijk worden om Ferrari te verslaan nu ze hun snelheid terug hebben gevonden maar ik verwacht een enorm spannend gevecht tot het einde van het seizoen. De morele winnaar vandaag was in mijn ogen Marc Gen�, die het beste maakte van de kans die hij gekregen heeft. Gezien de situatie in het kampioenschap was het belangrijk dat de 2 wagens in de punten reden.”

Met nog 2 races te gaan staat BMW Williams op kop in het WK voor constructeurs, Ferrari volgt op 4 punten, McLaren ligt 21 punten achter op de leiders.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter