Red Bull gaat een nieuw avontuur aan met de Japanse Honda.

Eerder werd zusterteam Toro Rosso ‘opgeofferd‘, om zo de samenwerking met de Japanners te evolueren,

Maar technisch directeur Toyoharu Tanabe zegt beide teams gelijk te zullen behandelen, nu het ook motoren levert aan Red Bull.

Dit betekent dat Red Bull en Toro Rosso dezelfde motoren en updates zullen krijgen, wanneer Honda deze gereed heeft. Daarmee staat het vast dat de Japanse motorleverancier flink zullen profiteren van het feit dat het nu aan twee teams motoren levert.

Voordat Honda de overstap maakte naar Red Bull gaf het namelijk enkel zijn motoren aan McLaren en die samenwerking verliep allesbehalve soepel.

Nu Red Bull en Toro Rosso de afnemers zijn, kan Honda dubbel zoveel informatie vergaren, wat hopelijk resulteert in een krachtiger en betrouwbaarder blok.

Sceptici zullen roepen dat Red Bull gedurende het seizoen zal klagen over de gelijke behandeling. Voor Red Bull is de druk om te winnen immers een stuk groter.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!