Ex-priester Cornelius Horan, de gek die in Silverstone het circuit opliep, is veroordeeld tot twee maanden celstraf. Hij is echter direct vrijgelaten omdat hij al twee derde van zijn straf had uitgezeten in voorhechtenis.

Horan liep tijdens de GP van Silverstone in tegengestelde richting op de Hangar Straight, waar de wagens snelheden halen van meer dan 300 km/u. Hij kwam gelukkig niet in aanrijding met een van de aanstormende F1 bolides. De 56 jaar oude man deed dit allemaal om de Bijbel te promoten.

“Geen moment dacht ik aan sterven. Gods hand beschermde mij en de rijders,” predikte hij. “Ik had niet de intentie om het circuit op te lopen. Dit kwam gewoon tot mij in een opwelling.”

Hij deelde ook nog mee dat hij niet meer van plan was zo�n stunts te beoefenen of de wet te overtreden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter