Ferrari-coureur Fernando Alonso maakt zich geen enkele zorgen over de matige vorm van zijn team bij de wintertests in Jerez en Barcelona, waarbij de Italianen slechts één keer bovenaan de tijdentabel stonden. Tevens zette de FIA een streep door de plannen om van 2 tot 5 maart te testen.

Hij heeft vertrouwen in zijn team, dat nog druk bezig is met het doorvoeren van verbeteringen aan de auto, zo zei hij maandag op een sponsorevenement in Jarama. Alonso meent dat het negatieve beeld gevormd wordt door de pers. Vanuit de media bestaat de neiging om te geloven dat Ferrari een slecht voorseizoen heeft, of dat de auto om voor ons onbekende reden een slechte wagen is. Er zijn geen zorgen, en het is ook niet zo dat wij het licht aan het einde van de tunnel nog moeten zien.

Gedurende de wintertests was het stuivertje wisselen om de snelste tijd: in de acht testdagen werd acht keer een andere naam als snelste genoteerd. Daarom is het volgens Alonso ondoenlijk om concrete voorspellingen te doen over het komende jaar. Een radicale verandering in de status quo ziet Alonso echter niet gebeuren.

Ik verwacht niet dat Red Bull in Australië niet verder komt dan Q2, nadat zij de sport twee jaar lang gedomineerd hebben. Ik verwacht wel dat McLaren, Mercedes en Ferrari niet al te ver van de winst zullen zijn, omdat het geweldige teams zijn., aldus de Spaanse tweevoudig wereldkampioen.