Volgens Mercedes-teambaas Ross Brawn heeft het geen zin om te klagen over de Pirelli-banden van 2012. Je kan er over klagen, of je hoofd koel houden en het beter doen dan ieder ander. Dat is de situatie waar we mee geconfronteerd worden, omdat de banden in de loop van het jaar niet drastisch gaan veranderen., aldus de Brit.

Tegenwoordig moeten de Formule 1-teams flink wat moeite doen om de maximale prestaties uit het rubber te halen. Mercedes is daarop geen uitzondering, zo gaf Brawn toe. We weten wat nodig is, we weten alleen niet hoe we dat moeten bereiken. Laat ze niet te heet of te koud worden. Meer is het eigenlijk niet.

Het lastige is dat je vier banden onder de auto hebt. Op een circuit als Barcelona wordt de linkerband te heet en de rechter te koud, en dat ligt aan de lay-out van het circuit. Je moet erachter komen hoe je de banden goed kan laten samenwerken, en kijken hoe de banden het doen op het circuit om de beste balans te verkrijgen., zo legde de herstelde Brawn uit waarom het zo moeilijk is om de banden op temperatuur te houden.