Pascal Werhlein ziet geen toekomst voor zich bij Sauber.

Nadat de deal met Honda afketste vanwege het ontslag van Monisha Kaltenborn, heeft het team een nieuw overeenkomst gesloten met Ferrari.

De Italianen zien een rol voor Sauber a la Toro Rosso om hun talenten te stallen. Het gaat dan om de heren Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc, die de mogelijkheid krijgen om zich te bewijzen op het hoogste niveau.

Doch is er maar één stoeltje beschikbaar, want Ericsson is al zeker van zijn stoel als protegé van Longbow, de nieuwe eigenaar van het team. De ene zal racen, terwijl de ander óf testrijder wordt óf net als Vandoorne en Gasly een jaartje in Japan zal rijden.

Haas is een andere klant van Ferrari, maar de Amerikanen hebben bekend gemaakt ook volgend seizoen met Romain Grosjean en Kevin Magnussen aan de start te verschijnen. Ferrari kan daar dus geen talent uit haar pool installeren.

En Werhlein? Voor Mercedes was Pascal nog niet goed genoeg om Nico Rosberg te vervangen.

Maar bij Force India staat de boel op springen. Er heerst veel onvrede tussen de teamleiding en de coureurs, plus dat ‘Checo‘ en Ocon elkaar niet kunnen luchten.

Het zou zomaar kunnen dat Force India Mercedes wil paaien door Perez eruit te gooien en Pascal Werhlein in haar auto naast Esteban Ocon te zetten?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!