McLaren ziet er voorlopig geen heil in om een passieve versie van het dubbele DRS te maken. Volgens technisch directeur Sam Michael is het te moeilijk en zijn de marges te klein om een dergelijk systeem nu mogelijk te houden. Lotus werkt wel aan een dergelijk systeem, terwijl Newey van Red Bull nog nadenkt over het systeem.

We kijken nu al enkele seizoenen naar zulke systemen en zoals je gemerkt hebt hebben we er nog geen gebruik van gemaakt. Het is niet eenvoudig om ze effectief te laten werken op een manier die je ook een prestatiewinst oplevert. Je hebt kunnen zien dat drie teams afgelopen jaar ermee getest hebben, maar dat niemand er daadwerkelijk mee geracet heeft., zegt Michael na afloop van de launch van de nieuwe auto.

Ook Adrian Newey liet zich in woorden van gelijke strekking uit. We hebben het zeker onderzocht, maar het is gewoon erg moeilijk om een betrouwbaar systeem te ontwikkelen. Bovendien gaat een goede werking van een passief DRS altijd ten koste van een ander deel van de auto.

Bij de passieve versie van DRS zijn luchtleidingen in de auto afgedicht met panelen. Die panelen horen pas open te gaan boven de hoogste snelheid die op een circuit in een bocht wordt gehaald. Als zij bij een lagere snelheid ook open gaan, hebben de auto’s immers niet de nodige downforce in de bochten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.