Pastor “Walldonado” Maldonado, die twee weken geleden nog de Spaanse Grand Prix won, kende een weekeinde vol incidenten. In de derde vrije training had Maldonado ook al een touché met Sergio Perez (Sauber). Hiervoor werd hij bestraft met een gridpenalty van tien plaatsen. Een bakwissel na de kwalificatie betekende nog een straf, ditmaal vijf plaatsen, waardoor hij vanaf de laatste startrij moest vertrekken.

Na de start viel de Venezolaan al in de eerste ronde uit na een botsing met Pedro de la Rosa (HRT). Toch heeft het zelfvertrouwen van Pastor Maldonado nog geen deukje opgelopen na zijn dramatische verlopen Grand Prix, aldus de Williams-coureur.

Ik ben enorm teleurgesteld over het weekend, maar dat is racen. Soms gaat het goed en soms niet. Ik denk dat we de pagina moeten omslaan en vooruitkijken naar de volgende race.

Het goede is dat ik veel vertrouwen heb. Veel vertrouwen in de auto en in het team. Ik denk dat we competitiever worden. We zullen nog steeds dicht tegen de top zitten. Ik trek er zo hard aan om zo sterk te zijn en nu zijn we er zo dichtbij. We zijn op dit moment niet de beste, we hebben niet de beste auto, maar het scheelt niet veel., sprak Maldonado na afloop van de race tegenover het Britse Autosport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.