Het Sauber F1 Team zit in een moeilijke positie, na de GP in Maleisië raakte bekend dat de C33 veel te zwaar is, zelfs met Esteban Guttieriez achter het stuur die een van de lichtste coureurs in de F1 is.

Het team gaat daarom in Bahrein wel heel ver om gewicht te dumpen, het team heeft besloten om de drinkbus uit de wagen van Adrian Sutil weg te laten waardoor hij het ganse weekend droog zal staan zodra hij achter het steur zit.

De Duitser is daarom absoluut niet te spreken over het huidige reglement: De courerus die iets zwaarder zijn zoals mij moeten zoveel gewicht verliezen, er kan al niet veel af bij mij. Ik kan dus niet trainen om in vorm te blijven zodat ik de kleine spieren kwijt raak. Het is gewoon niet eerlijk. Kleine coureurs kunnen eten waar ze zin in hebben zonder een halve seconde te verliezen! In Bahrein zal ik niet kunnen drinken, anderhalf uur op zondag. In Maleisië kreeg ik ook maar een klein beetje thee.

Het is gewoon veel te gevaarlijk, stel dat ik uitdroog of sterker flauwval. We rijden wel 300 km/u hé op het rechte stuk. Je kan niet meer garanderen dat elke coureur 100% in fysiek in orde is.