Gisteren mochten wij jullie melden dat Marussia Jules Bianchi als vervanger van Luis Razia had gekozen. Daarbij zou Marussia mogelijk toegang verkrijgen tot Ferrari-motoren voor 2014.

Dat laatste is nu minder zeker. Marussia’s deal met Jules Bianchi heeft geen verband met met Ferrari voor het Formule 1 seizoen van 2014, benadrukt teamchef Graeme Lowdon.

De protege van Ferrari pakte gisteren het tweede beschikbare stoeltje bij Marussia, nadat het team Luiz Razia de laan uitstuurde als gevolg van sponsorproblemen voor de Braziliaan.

Marussia gaf eerder deze week toe dat het een nieuwe motorleverancier zou voor volgend seizoen, daar men niet verwacht dat Cosworth een 1.6 liter V6 turbo zal presenteren.

Maar Lowdon verklaarde dat men koos voor Bianchi omdat de Fransman de beste beschikbare coureur zou zijn. Immers heeft Bianchi ook nog sponsorgeld te bieden, waar Heikki Kovalainen wel meer ervaring heeft maar geen centen. Narain Karthikeyan lijkt definitief naar de VS te gaan, om te rijden in de Indycars.

Lowdon erkent dat op deze manier de banden met Ferrari flink kunnen worden aangehaald, maar zei de team chef: We praten met elke motorfabrikant. We hebben voor Jules gekozen, omdat wij geloven dat deze jongeman het in zich heeft om succesvol te zijn [in de Formule 1, FR].

Ferrari wil graag haar klantenmotor aan meerdere teams beschikbaar stellen, zeker nu men Toro Rosso volgend jaar zal verliezen aan Renault. Want hoe meer teams met jouw motor rijden, hoe meer data er binnenstroomt bij de afdeling R&D.

Toch is er nog een kaper op de kust in de vorm van Honda. De Japanners hebben recentelijk Gilles Simon aangetrokken, nadat PURE zich terugtrok als mogelijk motorbouwer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.