De magere prestaties van Jacques Villeneuve in de eerste twee races zijn volgens Craig Pollock, manager van Villeneuve, te wijten aan een gebrek aan vertrouwen in de Sauber wagen.

Er circuleren in diverse media al geruchten dat hij vervangen zou worden als zijn prestaties niet met onmiddellijke ingang verbetere.

Jacques Villeneuve  “Eigenlijk is het erg simpel, “ vertelde Pollock aan Autosport“Toen Jacques Villeneuve voor het eerst in een bolide stapte, was hij na 10 ronden al sneller dan David Coulthard.
Op dit moment is er geen 100 procent vertrouwen in de wagen, omdat hij zich niet gemakkelijk voelt bij de afstelling van de wagen.
Hij heeft nog niet genoeg kilometers kunnen maken, en toont nu eigenlijk slechts 85 % van zijn kunnen.
Jacques heeft heel veel ervaring en weet dat Sauber een goed team is. Maar het vertrouwen is er nog niet.”

Vileneuve gaf, na zijn opgave in Maleisi�, toe aan Louise Goodman (pitreporter van ITV) dat hij problemen heeft met het remmen in de Sauber C24.

“Ik blokkeer altijd het voorwiel en als ik probeer agressiever the zijn, dan blokkeer ik de achterwielen. Ik weet dus niet wat te doen…Ik heb het moeilijk in deze wagen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter