De kersverse nieuwe teamgenoot van Max Verstappen voor 2019 verwacht dat Honda voor volgend jaar nog een stap voorwaarts kan maken. Gasly rijdt nu met Toro Rosso al met Honda-motoren.

Gasly tegenover Crash.net:
Honda komt nu wat tekort ten op zichtte van Mercedes en Ferrari. Daar is Honda open en eerlijk over. We weten waar we tekort komen. En daar werkt Honda nu aan. Voor Abu Dhabi krijgen we geen update maar voor 2019 verwacht ik nog wel een stap.

Je kunt het verschil niet enkele weken goed maken. Hier moet je ze tijd voor geven. Het is ook moeilijk, soms vind je acht maanden niets op de testbank en dan ineens vindt je zomaar enkele tienden. Het is geen constisente lijn van progressie die geboekt wordt.

Ze hebben in 2018 een groot gedeelte van de achterstand goed gemaakt. Maar er is nog meer om goed te maken, ik verwacht dat dit wel gaat lukken maar of dat begin volgend jaar al zo is? Honda investeert veel in de ontwikkeling dus ik verwacht dat ze steeds dichterbij komen. Maar ik weet niet wanneer ze Mercedes en Ferrari gaan evenaren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter