Lange tijd werd gedacht, dat Pierre Gasly volgend jaar zijn debuut in de Formule 1 zou maken voor Scuderia Toro Rosso. Niets is minder waar, Danill Kvyat werd vorige week bevestigd door Toro Rosso.

Het was mijn doel in 2017 in een Toro Rosso te zitten en ik begrijp de beslissing die is genomen eigenlijk niet. Er is me ook geen reden gegeven, aldus Pierry Gasly in Autosport. Het zag er goed voor me uit toen ik er over sprak met Helmut Marko. In twee, drie dagen tijd is alles snel veranderd en hebben ze voor Kvyat gekozen. Ik snap het niet. De indruk die ik krijg, is dat het een geval is van ‘juiste plek, maar verkeerde tijd’

Ondanks de teleurstelling kijkt Gasly vooruit:
k heb veel met Helmut gesproken en hij weet dat de Formule 1 mijn doel is. We moeten nu dus de beste optie zien te vinden. In de Formule 1 of, als dat er niet in zit in 2017, ergens anders om me klaar te maken voor 2018. Het is nog niet voorbij. Dit is frustrerend, maar ik heb lang geleden al geleerd dat het soms raar loopt in de Formule 1.

Gasly is ook nog in gevecht met Antonio Giovinazzi voor de GP2-titel. Giovinazzi begint het laatste GP2-weekend in Abu Dhabi met zeven punten voorsprong als favoriet.
Je moet daar mee om kunnen gaan. Dit maakt me mentaal alleen maar sterker en ik ben nu meer gemotiveerd dan ooit om de GP2-titel te winnen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter