Vorig seizoen kaapte Toyota Mike Gascoyne weg bij Renault voor veel geld. Maar Gascoyne wist onmiddellijk waarom zijn loonbriefje zo uitgebreid was want de TF104 was miserabel.
Dus kondigde hij prompt aan dat de hele wagen opnieuw zou worden bekeken en dat de afgeleide TF104B vanaf Hockenheim racen zou.

De B versie van Toyota’s 2004 wagen liet allesbehalve een goede indruk na, het team vertrok met lege handen uit Duitsland. Toch ziet Gascoyne de nieuwe wagen niet als een flop. Toch komt het Duits Japanse team vanaf Monza met een nieuwe wagen op de proppen.

“Ik denk dat we niets nieuws meer kunnen te weten komen. We hebben de tests in de windtunnel prima uitgevoerd, dus wat we daar hadden hebben we ook op de baan.”

“Het is frustrerend want we zouden het [de seconde per ronde] moeten gehad hebben op Hockenheim.”

Ergens in de lange ketting die een F1 team voorstelt zit er een schakel verkeerd, Toyota heeft nog 6 GP’s om die zwakke schakel te vinden.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter