Sjeik Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum gaat in september 2005 van start met een nieuwe race-klasse die vergelijkbaar zal zijn met de Formule1. Toch is A1 volgens de sjeik geen concurrentie voor de Formule1 klasse.

“Alle circuits zijn stratencircuits waar er slechts beperkte mogelijkheden zijn. Een groot aantal van de landen die we zullen aandoen hebben het geld niet om de F1 naar hun te brengen. Tel daar nog is bij dat ons seizoen begint wanneer het F1 seizoen bijna afgelopen is.”

“Ik heb een gat in de markt van de motorsport ontdekt.”

De A1 klasse heeft een prijzenpot van 2 miljoen dollar, zo’n 1.6 miljoen Euro en zal aangedreven worden door 3.5 liter Langford motoren. Lola uit Groot Britanni� zal de wagens bouwen. De klasse moet nog wel erkend worden door de FIA.

De A staat voor Afrika, Asi� en Australi�.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter