Als er een zoon van een voormalig Formule 1-coureur zijn racedebuut maakt, wordt zijn carri�re met veel meer aandacht gevolgd dan een ‘gewone’ coureur. En dan vooral als de vader in zijn tijd wereldkampioen was geworden. Over Nico Rosberg mogen we in elk geval al zeggen dat hij minstens even veel talent heeft als zijn vader Keijo (wereldkampioen in 1982), zelfs al heeft zoon Nico nog geen meter in een Formule 1-race gereden. De jonge Duitser staat halverwege het seizoen twintig punten achter GP2-leider Heikki Kovalainen en drie punten voor Scott Speed, maar hij laat hele mooie dingen zien. Zo won hij twee van de laatste vier races, en voor morgen staat hij alweer op pole-positie. In de kwalificatiesessie van vandaag was hij een halve seconde sneller dan Scott Speed en net geen volle seconde sneller dan Alexandre Pr�mat. Heikki Kovalainen liet het wat afweten, met een negende tijd op 1.3 seconden van Rosberg.

“Op pole-positie starten helpt veel, en hopelijk kan ik ook even goed starten,” verteld Rosberg tijdens de persconferentie na de kwalificatie. “We moeten wel nog enkele kleine veranderingen aanbrengen aan de afstelling van de wagen, je kan altijd nog wat beters vinden en zeker voor de race. Dat is dus wat we gaan doen voor morgen en we zullen zien wat de weergoden nog in petto hebben. Hopelijk blijft het droog, hoewel we de snelste waren tijdens een testsessie in de regen in LeCastellet, dus zou dat geen problemen geven. Hoewel er altijd grotere risico’s zijn wanneer het regent, maar dat zien we morgen wel.”

De volledige startopstelling is hier terug te vinden. De eerste race wordt morgen na de kwalificatie van de Formule 1 gereden, de tweede race wordt zondagochtend gereden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter