De Oostenrijker Patrick Friesacher heeft de Formule 3000-race van Hongarije gewonnen. In de voorlaatste race van het seizoen schonk hij zijn team (het Red Bull Junior F3000 Team) de zege na 35 ronden. De Zweed Bj�rn Wirdheim, die zich reeds vorige race tot kampioen kroonde, werd tweede op 23 seconden, derde werd Wirdheims teamgenoot, de Amerikaan Townsend Bell. 11 van de 13 coureurs haalden de finish. Oorspronkelijk zou ook Zsolt Baumgartner meegedaan hebben, maar die komt zoals reeds bekend morgen uit in de koningsklasse van de autosport. Na de race werden de Italianen Vitantonio Liuzzi en Ferdinando Monfardini bestraft met 25 seconden omdat ze een andere deelnemer tijdens een inhaalmanoeuvre van de baan duwden.
Door deze overwinning klimt Friesacher naar de zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. De Braziliaan Ricardo Sperafico viel uit in de race en verliest daardoor zijn tweede plaats in de stand aan de Italiaan Giorgio Pantano.

Bij de teams in het Formule 3000-kampioenschap is de titelstrijd ook al lang beslist in het voordeel van het Arden International-team, waarvoor Bj�rn Wirdheim en Townsend Bel uitkomen. Het team heeft momenteel 85 punten en staat 23 punten voor op het nummer twee, het Red Bull Junior Team F3000, die door de overwinning van Friesacher voor het
Durango-team van Giorgio Pantano en Minardi-testcoureur Raffaele Giammaria komt te staan. In het Italiaanse Monza wordt binnen drie weken de laatste race van het seizoen gereden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter