Michael Schumacher heeft nu toch al 2 weken lang zijn zesde wereldtitel binnen. Maar nog steeds weet hij niet goed wat hem overkomen is. De Duitser bedankt zijn team, maar over zichzelf kan hij nog steeds geen commentaar geven.

“Vijfmaal op rij de constructeurstitel binnenrijven is nog nooit eerder gebeurd in de F1,” aldus Schumacher die z’n titel prolongeerde. “Deze prestatie van het team is echt uniek. Zoals ik al zei in Suzuka, ik wil deze prestatie meer benadrukken dan mijn zes titels. Ik wens alle jongens veel geluk, en ik ben trots om onderdeel te zijn van dit team. Daarom wil ik iedereen uit de grond van mijn hart bedanken: het race-team, het testteam, mijn drie teamgenoten, iedereen die in Maranello werkt en alle fans die ons bleven ondersteunen. Bedankt!”

Schumi kan zijn team dan wel bedanken, hij moet dat niet doen bij de Duitse Automobielclub (ADAC). Dit jaar werd Heinz-Harald Frentzen namelijk door hen verkozen als rijder van het jaar, en niet de wereldkampioen. Maakte Michaels zesde titel niet veel indruk op de ADAC?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter